Mina sidor

VÅRT LYXSAFFRAN

Innehåll

Vår snygga glasburk innehåller 1,5 gram saffran från minst 300 krokusblommor. Varje blomma måste plockas och rensas för hand vilket gör saffran till den dyrbaraste kryddan i världen. Alla burkar levereras i en fin displaylåda.

 

Kvalitet

Det är doften och färgen som är avgörande för saffranets kvalitet.
I Spanien kallar man högsta kvalitén av saffran för coupé. Den har en färgskala på 190. Vårat saffran ligger på 220-250 i mätning av färgskalan vilket gör vårat saffran till ett av de absolut bästa i världen. Det betyder att man kuperat bort den ljusare delen som inte innehåller lika mycket färg och smak. Mörkare färg på stråna indikerar bra kvalitét.

Ursprung

Vårt lyx saffran kommer från provinsen Khorasan som ligger i Norra Iran. Platsen är känd för sitt optimala klimat för att odla just saffran. Iran är den största saffransproducenten och står för 95% av världens all konsumtion.

Användning

Saffran har genom åren haft många användningsområden, både i färg och i mat. I Sverige används saffran främst till lussekatter, men även i till exempel andra maträtter så som paella, bouillabaisse och den gotländska efterrätten saffranspannkaka.
Med vårt saffran kan du minska användningen i receptet med 30-35%. Saffran som säljs med hela pistiller är mer exklusivt och drygt än vanligt pulversaffran.

Mortla saffranet genom att lägga saffran tillsammans med en eller två sockerbitar i en mortel. Krossa socker med saffran och rör om tills den har förvandlat saffranet till pulver.

Fler produkter
X

Visste du att vi också har naturodlat te

Besök Telådan.se